4 Livsmedel som rensar din kropp från gifter naturligt

 

Varje dag är våra kroppar under attack eftersom vi lever i en era av mängder med giftexponering – från plast, bekämpningsmedel och tillsatser.

De här skadliga kemikalierna går att hitta överallt. De finns i vattnet vi dricker, i maten vi äter och själva luften vi andas. För att inte tala om alla krämer, salvor, shampon, deodoranter och tandkrämer vi använder.

Till och med våra matredskap kan vara giftiga. Biprodukter från teflonpannor, plastpartiklar från skedar är ett par exempel.

År 2005 tog Amerikanska Röda Korset tester på blodet från navelsträngar från 10 nyfödda och hittade chockerande 287 kemikalier inuti blodet, som inkluderade dioxiner, bekämpningsmedel, biprodukter från teflon och en massa andra. Och det är bara toppen på isberget: en studie som publicerades i The Journal Neurotoxicology tog tester från den första avföringen hos 426 spädbarn. Detta kom de fram till:

  • 84% innehöll kvicksilver
  • 27% innehöll bly
  • 27% hade spår av DDT, ett bekämpningsmedel som blev förbjudet i USA för över 25 år sedan: det går inte att fly från den giftiga bördan.

Det finns inuti din kropp just nu och skadar dina celler, skapar allvarlig inflammation, hämmar din lever och stoppar din kropp från att bli av med magfett du inte är särskilt förtjust i – plus att det åldrar din kropp mycket snabbare än normalt.

Som tur är finns det ett par simpla “tweaks” du kan göra i din diet, med start idag, som kan hjälpa din kropp eliminera den toxiska bördan och få igång fettförbränningen igen samtidigt som du känner dig – och ser yngre ut.

De här 4 livsmedlen kommer hjälpa dig rena din kropp från lagrade kemikalier, reducera kronisk inflammation, rensa din lever från fettsamlande toxiner och spola bort det “fängslade” kroppsfettet – allt på 7 dagar eller MINDRE.

Du läste rätt. Lägg bara till de här 4 livsmedlen I din diet, med start idag, och det kommer ta dig mindre än 7 korta dagar att dramatiskt minska inflammation och rensa din lever – hjälpa dig komma igång med processen att spola iväg dina “fängslade” fettceller.

 

Livsmedel #1: Gurkmeja (Rensa ditt fettförbränningsfilter)

Gurkmeja har nyligen blivit utsedd till “ungdomens källa” och en superkrydda av de innovativa medicinska samfunden. Det används framförallt I det indiska köket och är känt för att vara en kraftfull, anti-inlammatorisk agent. Ofta kallad för “den glömda kryddan” har gurkmeja en assisterande roll I din levers enzymer I processen att spola ut gifter från kroppen. Detta är kritiskt för optimal hälsa och effektiv fettförbränning för att din lever agerar som en naturlig detoxmaskin – kroppens fettförbränningsfilter – och gurkmeja hjälper dig att hålla det I form.

En dåligt fungerande lever kommer suga ur dig all energi och göra det näst intill omöjligt att bli av med oönskat kroppsfett eftersom den är ansvarig för elimineringen av droger, bekämpningsmedel och andra kemikalier.

Gurkmeja hjälper inte bara till med att hålla levern frisk utan kan också hjälpa till att minska ledvärk orsakad av inflammation, plus sänka ditt blodsocker och minska matsug; allt detta håller din kropp I ett “fettförbrännings-mode”.

 

Livsmedel #2: Citronjuice (rensar toxiner från blodet)

Den naturligt basgörande effekten av nypressad citronjuice, från ekologiska citroner, har en väldigt kraftig utrensande effekt som kan rensa toxiner från blodet och hjälpa till att ta bort skadliga ämnen från din kropp. Nästa alla har blivit lurade att tro att citroner är syregörande, men inuti kroppen är citroner oerhört basiska och kan hjälpa dig balansera din kropps pH-värde, vilket betyder bättre hälsaa och högre energinivåer.

Citron har också visat sig förbättra din matsmältning och är full av nyttiga näringsämnen (citronsyra, vitamin C, kalcium, magnesium, pektin m.fl.) som hjälper dig förbättre ditt immunförsvar.

Kombinera alla dessa fördelarna och du har den PERFEKTA miljön för snabbare fettförbränning. Allt du behöver göra för att få alla dessa hälsosamma fettbekämpande effekterna är att pressa en mediumstor citron I ett litet glas vatten varje morgon på fastande mage.

Men detta är bara början. När du kombinerar dessa två tricken med de nästkommande två kan du supperladda alla av de redan listade fördelarna ovan.

 

 

 

Livsmedel #3: Korsblommiga grönsaker (förstör fettsamlande Östrogen)

Korsblommiga grönsaker innehåller naturligt DIM (diindolylmethane) som är en stark anti-östrogen, så de hjälper till att blockera xenoöstrogener som samlas I din kropp efter konstant exponering av gifter i vår omgivning. Det här hormonet är anledningen till att kvinnor samlar på sig mer och mer midjefett i dagens samhälle och det är också ansvarigt för kroniskt låga testosteronnivåer hos män. Detta skapar alla möjliga otäcka bieffekter som ansiktsbehåring hos kvinnor och “mansbröst” hos män; inte minst gör det det VÄLDIGT svårt att gå ner i vikt.

DIM slår inte bara bort dåligt östrogen, det agerar även som en immunförsvarsbooster.

Därför bör du lägga till saker som broccoli, blomkål, spenat och kål i din diet och märka skillnaden i din energinivå!

 

VIKTIGT TIPS: Eftersom att DIM är fettlösligt är det bäst att äta de grönsaker med andra hälsosamma oljor och fetter som smör eller kokosolja. Det kommer höja absorptionen av dessa potenta, fettförstörande näringsämnena avsevärt.

 

Livsmedel #4: Syrliga bär (snabbare återhämtning och minskad inlammation)

Varje år skrivs det ut över 111 miljoner recept på anti-inlammatoriska läkemedel. Dessa mediciner har visat sig vara direkt skadliga för matsmältningssystemet, samtidigt som det förstör ditt hjärta, din lever och dina njurar.

Antocyaniner och fenoler som finns i syrliga bär har visat sig ge STARKARE skydd mot muskelskador och inflammation än de farliga drogerna. Med andra ord, dessa små frukterna har bevisats MER EFFEKTIVA än saker som Ibuprofen för att reducera inflammation och muskelvärk.

Faktum är att över 74 publicerade studier indikerar att syrliga bär levererar ett högre skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar, metaboliskt syndrom och kan till och med hjälpa till att slå tillbaka Alzheimers. Men det finns mer…

Syrliga bär innehåller även en ordentlig dos melatonin (hjälper sömnen) och har en av de högsta antioxidant-betygen av alla frukter, PLUS, att de ligger oerhört lågt på GI-skalan (~20). Kort och gott: en av de bästa frukterna för effektiv fettförbränning.

 

Så genom att äta en ordentlig dos av syrliga bär kan du hjälpa din kropp återhämta sig snabbare, reducera ledvärk, sova bättre och slå tillbaka inflammation och “spola bort” mer fängslat fett från din kropp.


Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *