Den riktiga hemligheten bakom ungdom finns inte gömd i den legendariska fontänen. Den finns redan tillgänglig i varenda cell i din kropp.

 

Och allt du behöver för att aktivera det är solljus.

 

Jag är säker på att du har hört varningarna angående solen: den är farlig och orsakar cancer. Som vanligt har massmedia fått allting om bakfoten.

Sanningen är att om du undviker solen är risken för att du får hudcancer betydligt högre än för dem som badar i solstrålar. Och experterna vet det.

 

Den respekterade Brittiska medicinska journalen The Lancet rapporterade långt tillbaka under 2004:

 

‘It has long been realized that indoor workers have an increased risk for melanoma, compared with those who work outdoors, indicating ultraviolet radiation is in some way protective against this cancer.’1

 

Forskare har också upptäckt att personer som undviker solen dör i tidigare åldrar än de som regelbundet utsätts för solljus.

Faktum är att solen skyddar mot cancer, stödjer hjärtats hälsa och ett glatt humör som är ett resultat av en hälsosam hjärna. Det håller dig även ung då solen har en direkt inverkan på hälsan och dina telomerer. ( svansen på DNA-strängen ).

Vi vet numera att telomererna är skyddslocken längst ut på dina kromosomer och att de agerar ungefär som biologiska klockor som kontrollerar åldrandet på dina celler. Och solljus är nyckeln…

När solens UVB-strålar når din hud börjar din kropp att producera D-vitamin. Det säger i sin tur åt din kropp att skapa mer telomeras, enzymet du behöver för att bibehålla och reparera dina telomerer.

När du inte har tillräckligt med telomeras blir dina telomerer kortare och nöts varje gång dina celler replikerar sig… och ju mer då åldras. Det är för att när dina kromosomer irriteras slutar dina celler reproducera sig och dina vävnader och organ bryts ner och dör.

Och under detta förloppet är det mer troligt att du faller offer för de kroniska sjukdomarna vi associerar med åldrande – hjärt och kärlsjukdomar, Alzheimer’s, och cancer bara för att nämna ett par – i kombination med generell svaghet i hela kroppen.

Men telomeras förhindrar att dina telomerer krymper och aktuell forskning avslöjar att där telomererna får tillbaka längd återgår dina celler till ‘yngre’ beteende och replikerar sig till yngre, mer hälsosam vävnad igen.

Allt detta avgörs om du får tillräckligt med solskensvitamin.

En studie som gjordes av Georgia Health Sciences University upptäckte att vuxna som intog 2.000 Ius av D-vitamin dagligen i en månad ökade produktionen av telomeras med 19% jämfört med en placebogrupp (.3). En annan studie som involverade 2.000 tvillingar fastställde att genetik inte påverkar telomerernas längd, det är dina nivåer av D-vitamin. Forskarna rapporterade att de som hade högst nivåer av D-vitamin hade telomerer som var fem år yngre än de vars nivåer var under genomsnittet (.4).

För att få tillräckligt med D-vitamin ska du börja med att ignorera den dagligt rekommenderade dosen av 600 IUs (USA). Det är alldeles för lågt och det är en av orsakerna till att 64% av Amerikaner har brist på D-vitamin (.5).

Så, hur mycket behöver du då? Ha i åtanke att 20 minuter av solljus skapar otroliga 20.000 – 50.000 IUs D-vitamin!

För att få tillräckligt varje dag för att skydda dina telomerer finns det två saker du behöver göra:

 

 1. Var ute i solen. Det är din bästa källa av D-vitamin. Du behöver i alla fall 20 minuter av solljus per dag om du är ljus i hyn och mellan 30-60 minuter om du är mörkare. Se till att du undviker att bränna dig då det är skadligt för huden.

Om du solar när du gör detta, öka din exponering ett par minuter varje dag. Om du har känslig hy eller bränner dig lätt, se till att få 15 minuter sol två gånger om dagen – när solen går upp och när den går ner.

 

 1. Ta 2.000 – 5.000 IUs D-vitamin dagligen om du inte kan komma ut i solen för att du arbetar inomhus eller under kortare vinterdagar. Den bästa formen av D-vitamin är D3 (calcitriol) som är den bioaktiva formen din kropp skapar. När du tar ett calcitrioltillskott börjar det verka direct.

När du får tillräckligt med D-vitamin genom solen eller tillskott så behöver du inte fortsätta leta frenetiskt efter ungdomens källa – dina celler kommer hålla sig unga och friska av sig själva! Det betyder också att ålder inte är bestämt av antalet ljus på din födelsedagstårta eller din genetik.

 

KÄLLOR:

 

 1. Rivers, Jason K. Is there more than one road to melanoma? The Lancet. DOI: dx.doi.org/10.1016/S0140-6736(04)15649-3. thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2804%2915649-3/fulltext
 2. Lindqvist PG1, Epstein E, Landin-Olsson M, Ingvar C, Nielsen K, Stenbeck M, Olsson H. Avoidance of sun exposure is a risk factor for all-cause mortality: results from the Melanoma in Southern Sweden cohort. J Intern Med. 2014 Jul;276(1):77-86. doi: 10.1111/joim.12251. Epub 2014 Apr 23. ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24697969
 3. Zhu H1, Guo D, Li K, Pedersen-White J, Stallmann-Jorgensen IS, Huang Y, Parikh S, Liu K, Dong Y. Increased telomerase activity and vitamin D supplementation in overweight African Americans. Int J Obes (Lond). 2012 Jun;36(6):805-9. doi: 10.1038/ijo.2011.197. Epub 2011 Oct 11. .ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21986705
 4. Richards JB1, Valdes AM, Gardner JP, Paximadas D, Kimura M, Nessa A, Lu X, Surdulescu GL, Swaminathan R, Spector TD, Aviv A. Higher serum vitamin D concentrations are associated with longer leukocyte telomere length in women. Am J Clin Nutr. 2007 Nov;86(5):1420-5. ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17991655
 5. Mitchell DM1, Henao MP, Finkelstein JS, Burnett-Bowie SA. Prevalence and predictors of vitamin D deficiency in healthy adults. Endocr Pract. 2012 Nov-Dec;18(6):914-23. doi: 10.4158/EP12072.OR. ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22982792

 

Varje dag är våra kroppar under attack eftersom vi lever i en era av mängder med giftexponering – från plast, bekämpningsmedel och tillsatser.

De här skadliga kemikalierna går att hitta överallt. De finns i vattnet vi dricker, i maten vi äter och själva luften vi andas. För att inte tala om alla krämer, salvor, shampon, deodoranter och tandkrämer vi använder.

Till och med våra matredskap kan vara giftiga. Biprodukter från teflonpannor, plastpartiklar från skedar är ett par exempel.

År 2005 tog Amerikanska Röda Korset tester på blodet från navelsträngar från 10 nyfödda och hittade chockerande 287 kemikalier inuti blodet, som inkluderade dioxiner, bekämpningsmedel, biprodukter från teflon och en massa andra. Och det är bara toppen på isberget: en studie som publicerades i The Journal Neurotoxicology tog tester från den första avföringen hos 426 spädbarn. Detta kom de fram till:

 • 84% innehöll kvicksilver
 • 27% innehöll bly
 • 27% hade spår av DDT, ett bekämpningsmedel som blev förbjudet i USA för över 25 år sedan: det går inte att fly från den giftiga bördan.

Det finns inuti din kropp just nu och skadar dina celler, skapar allvarlig inflammation, hämmar din lever och stoppar din kropp från att bli av med magfett du inte är särskilt förtjust i – plus att det åldrar din kropp mycket snabbare än normalt.

Som tur är finns det ett par simpla “tweaks” du kan göra i din diet, med start idag, som kan hjälpa din kropp eliminera den toxiska bördan och få igång fettförbränningen igen samtidigt som du känner dig – och ser yngre ut.

De här 4 livsmedlen kommer hjälpa dig rena din kropp från lagrade kemikalier, reducera kronisk inflammation, rensa din lever från fettsamlande toxiner och spola bort det “fängslade” kroppsfettet – allt på 7 dagar eller MINDRE.

Du läste rätt. Lägg bara till de här 4 livsmedlen I din diet, med start idag, och det kommer ta dig mindre än 7 korta dagar att dramatiskt minska inflammation och rensa din lever – hjälpa dig komma igång med processen att spola iväg dina “fängslade” fettceller.

 

Livsmedel #1: Gurkmeja (Rensa ditt fettförbränningsfilter)

Gurkmeja har nyligen blivit utsedd till “ungdomens källa” och en superkrydda av de innovativa medicinska samfunden. Det används framförallt I det indiska köket och är känt för att vara en kraftfull, anti-inlammatorisk agent. Ofta kallad för “den glömda kryddan” har gurkmeja en assisterande roll I din levers enzymer I processen att spola ut gifter från kroppen. Detta är kritiskt för optimal hälsa och effektiv fettförbränning för att din lever agerar som en naturlig detoxmaskin – kroppens fettförbränningsfilter – och gurkmeja hjälper dig att hålla det I form.

En dåligt fungerande lever kommer suga ur dig all energi och göra det näst intill omöjligt att bli av med oönskat kroppsfett eftersom den är ansvarig för elimineringen av droger, bekämpningsmedel och andra kemikalier.

Gurkmeja hjälper inte bara till med att hålla levern frisk utan kan också hjälpa till att minska ledvärk orsakad av inflammation, plus sänka ditt blodsocker och minska matsug; allt detta håller din kropp I ett “fettförbrännings-mode”.

 

Livsmedel #2: Citronjuice (rensar toxiner från blodet)

Den naturligt basgörande effekten av nypressad citronjuice, från ekologiska citroner, har en väldigt kraftig utrensande effekt som kan rensa toxiner från blodet och hjälpa till att ta bort skadliga ämnen från din kropp. Nästa alla har blivit lurade att tro att citroner är syregörande, men inuti kroppen är citroner oerhört basiska och kan hjälpa dig balansera din kropps pH-värde, vilket betyder bättre hälsaa och högre energinivåer.

Citron har också visat sig förbättra din matsmältning och är full av nyttiga näringsämnen (citronsyra, vitamin C, kalcium, magnesium, pektin m.fl.) som hjälper dig förbättre ditt immunförsvar.

Kombinera alla dessa fördelarna och du har den PERFEKTA miljön för snabbare fettförbränning. Allt du behöver göra för att få alla dessa hälsosamma fettbekämpande effekterna är att pressa en mediumstor citron I ett litet glas vatten varje morgon på fastande mage.

Men detta är bara början. När du kombinerar dessa två tricken med de nästkommande två kan du supperladda alla av de redan listade fördelarna ovan.

 

 

 

Livsmedel #3: Korsblommiga grönsaker (förstör fettsamlande Östrogen)

Korsblommiga grönsaker innehåller naturligt DIM (diindolylmethane) som är en stark anti-östrogen, så de hjälper till att blockera xenoöstrogener som samlas I din kropp efter konstant exponering av gifter i vår omgivning. Det här hormonet är anledningen till att kvinnor samlar på sig mer och mer midjefett i dagens samhälle och det är också ansvarigt för kroniskt låga testosteronnivåer hos män. Detta skapar alla möjliga otäcka bieffekter som ansiktsbehåring hos kvinnor och “mansbröst” hos män; inte minst gör det det VÄLDIGT svårt att gå ner i vikt.

DIM slår inte bara bort dåligt östrogen, det agerar även som en immunförsvarsbooster.

Därför bör du lägga till saker som broccoli, blomkål, spenat och kål i din diet och märka skillnaden i din energinivå!

 

VIKTIGT TIPS: Eftersom att DIM är fettlösligt är det bäst att äta de grönsaker med andra hälsosamma oljor och fetter som smör eller kokosolja. Det kommer höja absorptionen av dessa potenta, fettförstörande näringsämnena avsevärt.

 

Livsmedel #4: Syrliga bär (snabbare återhämtning och minskad inlammation)

Varje år skrivs det ut över 111 miljoner recept på anti-inlammatoriska läkemedel. Dessa mediciner har visat sig vara direkt skadliga för matsmältningssystemet, samtidigt som det förstör ditt hjärta, din lever och dina njurar.

Antocyaniner och fenoler som finns i syrliga bär har visat sig ge STARKARE skydd mot muskelskador och inflammation än de farliga drogerna. Med andra ord, dessa små frukterna har bevisats MER EFFEKTIVA än saker som Ibuprofen för att reducera inflammation och muskelvärk.

Faktum är att över 74 publicerade studier indikerar att syrliga bär levererar ett högre skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar, metaboliskt syndrom och kan till och med hjälpa till att slå tillbaka Alzheimers. Men det finns mer…

Syrliga bär innehåller även en ordentlig dos melatonin (hjälper sömnen) och har en av de högsta antioxidant-betygen av alla frukter, PLUS, att de ligger oerhört lågt på GI-skalan (~20). Kort och gott: en av de bästa frukterna för effektiv fettförbränning.

 

Så genom att äta en ordentlig dos av syrliga bär kan du hjälpa din kropp återhämta sig snabbare, reducera ledvärk, sova bättre och slå tillbaka inflammation och “spola bort” mer fängslat fett från din kropp.


 

Tänk om det fanns ett sätt du kunde hålla dina knän hälsosamma, starka och rörliga i flera år framöver? Ett sätt att skydda dig mot dagliga förslitningar och uppehålla deras funktion? Likadant för dina höfter, axlar, händer och övriga leder?

Tänk om det var säkert, naturligt och kostade mindre än 10 kronor per dag?

Och tänk om det innehöll ett kraftfullt näringsämne som var vetenskapligt bevisat att ge dig DUBBEL effekt i jämförelse med glukosamin och chondroitin?

Det finns en sådan lösning.

Huvudorsaken till att de flesta kosttillskotten för lederna inte fungerar eller slutar fungera efter ett tag är att de misslyckas med att adressera huvudorsaken till dina ledproblem. Många lider fortfarande från daglig smärta och stelhet för att dessa produkter inte levererar den bästa kombinationen av näringsämnen de behöver för att vara effektiva.

Om du försöker hålla dig aktiv vet du vad det innebär att lida av stelhet och andra gnagande ledproblem, speciellt dagen efter du har tränat. Du vill ha lindring baserad på vetenskapliga resultat! Och inget jag har sett har mer gedigna vetenskapliga bevis och överlägsna resultat än det nya naturliga genombrottet: kycklingkollagen.

Kollagen är ett naturligt protein och en stor del av bindväven som håller ihop dina leder och ger dem elasticitet så du lätt kan röra på dig. Dessutom är kollagen nödvändigt för brosktillverkning och reparering.

Problemet är att med åldern minskar dina nivåer av naturligt förekommande kollagen… Som tur är visar ny forskning att kycklingkollagen hjälper till att lindra överarbetade leder och ökar ledrörligheten och smidigheten – så du känner dig yngre igen!

En grupp frivilliga människor som kände obehag under och efter träning tog 40 mg per dag av kycklingkollagen. Tester visade att subjekten var kapabla att träna längre utan obehag och återhämtade sig snabbare efter träningen i jämförelse med tidigare. Som en bonus upplevde de också ökade rörlighet i knäna.

En annan spännande klinisk studie visar att kycklingkollagen gav bättre resultat än både Glukosamin och Chondroitin!

När jag letar efter nya naturliga hälsolösningar för mina patienter är jag inte lätt imponerad. Jag är väldigt kräsen och letar bara efter fantastiska resultat.
Nu tror jag att jag har hittat det i kycklingkollagen, och jag är inte ensam. I den här blinda studien tog subjekten antingen en daglig dos av 40 mg kycklingkollagen eller en daglig dos av 1,500 mg glucosamin och 1,200 mg av chondroitin under 90 dagar.

Resultaten visade tydligt på bättre resultat för kycklingkollagen!

Kycklingkollagen kan hjälpa dig genom att gå till botten med dina ledproblem. Det innehåller den typen av kollagen som är en stor komponent av det naturliga ”limmet” som hjälper dina leder absorbera chock, öka elasticitet och det hjälper också till med att sätta igång regeneration och reparation.

Mer än dubbelt så mycket förbättring i komfort och smidighe i de nedre extremiteterna rapporterades av deltagare som tog kycklingkollagen under tre månader istället för glukosamin och chondroitin.

Mer är dubbla förbättringar för patienter med dagliga värkar och smärtor likaså, plus 3 gånger bättre ledrörlighet!

Varför så bra resultat? För att det jobbar på flera plan för att hjälpa dina åldrande leder.

Först och främst är kycklingkollagenet framställt under en patenterad lågtemperatursprocess som ser till att det är strukturellt överlägset och biologiskt användbart för kroppen.

Sen jobbar det med ditt immunförsvar för att sätta igång en hälsosam inflammatorisk  respons – åter igen något som glukosamin och chondroitin inte gör.

Lägg till det faktum att kycklingkollagen bidrar med byggstenarna för hälsosamt ledbrosk och du har en vinnande lösning…


 

Nio utav tio “medicinska experter” säger att minnesförlust är oundvikligt med åldern. Och om du eller en när och kär har Alzheimer’s förklarar det att det inte finns något hopp… det är obotligt och kan inte vändas.

Erfarenheten jag haft med mina patienter på min hälsoklinik visar mig att “experterna” har helt fel. Jag har behandlat hundratals patienter med Alzheimer’s, demens och minnesförlust och jag har sett med mina egna ögon hur hjärnan kan läka sig själv.

På min praktik hjälper jag patienter har förebygga Alzheimers, hela deras hjärnor och stärka deras minnen med kraftfulla örter.

Jag har massvis med helande metoder, men en av de mest effektiva hjärnörterna jag har upptäckt är citronmeliss. Du kanske misstar det för ett ogräs i trädgården men citronmeliss stimulerar minnet och stödjer din hjärnas vita hjärnsubstans – kommunikationssystemet som sänder ut signaler mellan hjärnceller. Om det inte fyrar av ordentligt är ditt minne fastlåst.

Studier visar att citronmeliss förbättrar minnet, gör dig mer alert och bättre på att bearbeta information genom att öka aktiviteten av acetylkolin. Alzheimerspatienter har låga nivåer av den här essentiella neurotransmittoren. Utan den kan inte hjärnceller kommunicera och det leder i sin tur till minnesförlust.

När forskare gav unga vuxna 300 mg citronmeliss förbättrades deras minne drastiskt, nästan med en gång. Det visade också dramatiska ökningar i deras matematiska förmågor.

Du kan göra te med citronmelissens löv eller andas in den essentiella oljan, men för bästa resultat rekommenderar jag ett kosttillskott – Melissa Dream (Finns i alla hälsokostbutiker). Ta 300 – 500 mg tre gånger om dagen.

 

Källor:
 1. Kennedy DO et al. ”Modulation of mood and cognitive performance following acute administration of single doses of Melissa officinalis (M. Officinalis) with human CNS nicotinic and muscarinic receptor-binding properties.” Neuropsychopharmacology. 2003;28(10):1871-81.
 2. Kennedy DO, Little W, Scholey AB. ”Attenuation of laboratory-induced stress in humans after acute administration of Melissa officinalis (M. Officinalis).” Psychosom Med. 2004;66(4):607-13.
 3. Scholey A et al. ”Anti-stress effects of M. Officinalis-containing foods.” Nutrients. 2014;6(11):4805-21.

 

I dagens samhälle är det väldigt vanligt att sitta framför datorer och TV-apparater stora delar av dagarna. I många fall är det en nödvändighet, en del av vårt yrke, någonting som är svårt att undvika. Men faktum är, att sitta under långa perioder, vare sig det är framför en dator eller någon annanstans, kan vara dödligt.

Jag har sett många exempel på hur en stillasittande livsstil påverkar människor, då jag jobbar med dem varje dag. Men resultaten forskarna för Annals of Internal Medicine kom fram till chockade även mig.

Annals of Internal Medicine gjorde en analys på över 40 andra studier, där varje studie studerade risken för sjukdomar och dödsrisk för människor som lever en stillasittande livsstil jämfört med de som inte gör det. Studierna analyserade också effekterna av träning i båda typerna av livsstilar.

De kom fram till att en stillasittande livsstil, även om man tränar emellanåt, generellt sett ökar risken för att få dödliga sjukdomar med 16% gentemot folk med en aktiv livsstil.[1] De följde fler än 240 000 människor mellan åldrarna 50-71 år. Ingen av dessa hade cancer eller några hjärtproblem när studien startade. De följde dessa människorna i åtta och ett halvt år. De som var stillasittande i mer än sju timmar om dagen, även om de tränade varje dag, hade 61% ökad risk av att dö från hjärt- och kärlsjukdomar samt 22% ökad chans att dö från cancer jämfört med de som inte satt stilla i mer än en timme per dag[2].

Att sitta ner är generellt kopplat med en högre risk för att få farliga sjukdomar, och för de som inte tränar någonting alls ökar riskerna avskyvärt. Risken för att få potentiellt dödliga sjukdomar ökar med 47% och risken för hjärt- och kärlsjukdomar ökar med hela 100%! Liknande resultat har framkommit ur en studie gjord i Australien på ca 9000 människor, där folk som satt mer än fyra timmar om dagen hade liknande procentuell ökning av att få dödliga sjukdomar[3].

Regelbunden ansträngning hjälper dock till för en hälsosammare livsstil och minskad risk för sjukdomar, även ifall man sitter stilla mycket också. Analysen gjord av Annals of Internal Medicine kom fram till att människor som tränar regelbundet har 30% mindre risk av att bli drabbade av farliga sjukdomar än de som inte tränar.

Därför ger jag en chans till alla de som jobbar med mig att gå upp från deras arbetsuppgifter och gå runt, och speciellt ta promenader utomhus varje dag! Vi har också en liten studie där vi tränar yoga i början på arbetsdagen för en bättre livsstil, och jag rekommenderar alla att göra liknande. Det minsta du kan göra är att alltid ta pauser och röra på musklerna varje timme för att minska riskerna. Ett annat bra tips är att göra som jag och spendera 12 minuter på att utöva ”P.A.C.E”![4]

Livskvalitet i fokus!

[1] MD1.Biswas A, et. al. ”Sedentary Time and Its Association With Risk for Disease Incidence, Mortality, and Hospitalization in Adults: A Systematic Review and Meta-analysis.” Ann Intern Med. 2015;162(2):123-132.
[2] Matthews C, George S, Moore S, Bowles H, Blair A, Park Y, Troiano R, Hollenbeck A, Schatzkin A. ”Amount of time spent in sedentary behaviors and cause-specific mortality in US adults.” Am J ClinNutr. 2012;95(2):437-45.
[3] Dunstan D., et. al. ”Television Viewing Time and Mortality.” Circulation. 2010; 121: 384-391.
[4] https://www.paceexpress.com/