Hela din hjärna med kraftfulla örter

 

Nio utav tio “medicinska experter” säger att minnesförlust är oundvikligt med åldern. Och om du eller en när och kär har Alzheimer’s förklarar det att det inte finns något hopp… det är obotligt och kan inte vändas.

Erfarenheten jag haft med mina patienter på min hälsoklinik visar mig att “experterna” har helt fel. Jag har behandlat hundratals patienter med Alzheimer’s, demens och minnesförlust och jag har sett med mina egna ögon hur hjärnan kan läka sig själv.

På min praktik hjälper jag patienter har förebygga Alzheimers, hela deras hjärnor och stärka deras minnen med kraftfulla örter.

Jag har massvis med helande metoder, men en av de mest effektiva hjärnörterna jag har upptäckt är citronmeliss. Du kanske misstar det för ett ogräs i trädgården men citronmeliss stimulerar minnet och stödjer din hjärnas vita hjärnsubstans – kommunikationssystemet som sänder ut signaler mellan hjärnceller. Om det inte fyrar av ordentligt är ditt minne fastlåst.

Studier visar att citronmeliss förbättrar minnet, gör dig mer alert och bättre på att bearbeta information genom att öka aktiviteten av acetylkolin. Alzheimerspatienter har låga nivåer av den här essentiella neurotransmittoren. Utan den kan inte hjärnceller kommunicera och det leder i sin tur till minnesförlust.

När forskare gav unga vuxna 300 mg citronmeliss förbättrades deras minne drastiskt, nästan med en gång. Det visade också dramatiska ökningar i deras matematiska förmågor.

Du kan göra te med citronmelissens löv eller andas in den essentiella oljan, men för bästa resultat rekommenderar jag ett kosttillskott – Melissa Dream (Finns i alla hälsokostbutiker). Ta 300 – 500 mg tre gånger om dagen.

 

Källor:
  1. Kennedy DO et al. ”Modulation of mood and cognitive performance following acute administration of single doses of Melissa officinalis (M. Officinalis) with human CNS nicotinic and muscarinic receptor-binding properties.” Neuropsychopharmacology. 2003;28(10):1871-81.
  2. Kennedy DO, Little W, Scholey AB. ”Attenuation of laboratory-induced stress in humans after acute administration of Melissa officinalis (M. Officinalis).” Psychosom Med. 2004;66(4):607-13.
  3. Scholey A et al. ”Anti-stress effects of M. Officinalis-containing foods.” Nutrients. 2014;6(11):4805-21.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *